
Międzynarodowy Dzień Gofra
25.03.2025 Słodziaki obchodziły:
Z tej okazji mieliśmy zorganizowane wyjątkowe zajęcia kulinarne przez p. Justynę – babcię Nadii, która przygotowała dla dzieci pokaz robienia pysznych gofrów.
Podczas zajęć dzieci dowiedziały się wielu ciekawostek, zobaczyły jak powstają chrupiące gofry, poznały zasady bezpiecznego korzystania ze sprzętu kuchennego oraz utrwaliły przestrzeganie zasad higieny podczas posiłków oraz nawyków kulturalnego zachowania się przy stole.
Słodziaki zapoznały się z urządzeniem kuchennym takim jak gofrownica
i z przepisem na pyszne gofry. Kiedy gofry były już gotowe, każdy Słodziak mógł wykazać się swoją kreatywności i udekorować swojego według uznania.
Tego dnia wszystkie dzieci zajadały się pysznymi goframi z różnymi dodatkami. Degustacja gofrów dostarczyła dzieciom ogromnej radości.
Smakowały znakomicie!
Serdeczne podziękowania dla p. Justyny, za zaangażowanie i przygotowanie gofrów oraz za poświęcony czas.
Dziękujemy!