Jadłospis od 16.10.2017. do 20.10.2017

Jadłospis od 16.10.2017. do 20.10.2017

DATA

ŚNIADANIE

       OBIAD                  

PODWIECZOREK

poniedziałek

Pieczywo mieszane

Masło

Szynka biała

Pasta z makreli wędzonej

Nowalijki

Kawa inka z mlekiem

Bukiet świeżych warzyw

do chrupania

Zupa z fasoli szparagowej

Makaron razowy

Sos boloński

Kompot

Winogron

Marchewka z jabłkiem

Ciastka zbożowe

Herbata z malwy

wtorek

Pieczywo mieszane

Masło

Ser żółty

Nowalijki

Powidła

Zacierka z mlekiem

Bukiet świeżych warzyw

do chrupania

Rosół z makaronem

Ziemniaki

Pałka z kurczaka

Sałata lodowa z jogurtem

greckim

Kompot

Gruszka

Napój mleczny

Bułka żytnia z masłem

Herbata z mięty

Jabłko

środa

Pieczywo mieszane

Masło

Pasta rybno-jajeczna

Krakowska sucha

Nowalijki

Kawa zbożowa z mlekiem

Bukiet świeżych warzyw

do chrupania

Kalafiorowa z ziemniakami

Kluski śląskie

Pulpety w sosie koperkowym

Buraczki

Kompot

Banan

Kaszka kukurydziana

z musem owocowym

Herbata z mięty

Jabłko

czwartek

Pieczywo mieszane

Masło

Pasta z serka koziego z

ziołami

Miód rzepakowy

Płatki kukurydziane z mlekiem

Bukiet świeżych warzyw

do chrupania

Szczawiowa z jajkiem

Ryż brązowy

Bitki ze schabu w sosie wł.

Surówka z białej kapusty

Kompot

Winogron

Kanapki z szynką wiejską

pomidorem, szczypiorem

Herbata z mięty

Gruszka

piątek

Pieczywo mieszane

Masło

Serek ziołowy

Szynka tradycyjna

Nowalijki

Kakao

Bukiet warzyw świeżych

do chrupania

Zupa neapolitańska

Ziemniaki

Filet z miruny w pomidorach z warzywami

Kompot

Gruszka

Serek waniliowy

Chrupka kukurydziana

Herbata z mięty

Grapefruit

*Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody ( dystrybutor wody w każdej sali

*Naszym celem jest zdrowe żywienie dzieci, dlatego wszystkie potrawy przygotowujemy

w piecu konwekcyjno-parowym. Działanie pary powoduje beztłuszczowe smażenie,

potrawy zachowują wartości odżywcze a warzywa nie tracą koloru, zachowują witaminy

i minerały

stowarzyszenie przedszkolak

rada rodzicow

poradnik rodzica